Bed in plafond ruimte op de vloer

Plafondbed-bedupHeb je een studio of woon je op kamers? Dan merk je dat de inrichting veelal bepaald wordt door de verschillende activiteiten zoals slapen en wonen. Je hebt dan op verschillende momenten van de dag behoefte aan een andere inrichting. Overdag wil je ruimte om te zitten of werken en ‘s nachts wil je een lekker bed om te slapen. Een tweepersoonsbed neemt helemaal veel ruimte in en dus zoek je naar slimme oplossingen of multifunctioneel gebruik. Natuurlijk kun je gebruik maken van een slaapbank, maar dat is voor elke avond toch best een gedoe. Gelukkig zijn er ook nog slimmere oplossingen: je bed in het plafond of aan de muur!

Ook voor een logeerkamer is het handig als je de ruimte ook voor andere activiteiten kunt gebruiken. Het bed wil je pas tevoorschijn halen wanneer het nodig is, maar je wilt wel dat het comfortabel is.  Hoe berg je echter een bed op dat comfortabel en stevig is zonder enorm veel krachtsinspanning of het gevoel dat je de hele kamer dient te verbouwen? Simpel, door het op te bergen in het plafond of in je bureau.

Plafondbed

Door een slim systeem verdwijnt je bed overdag in het plafond en laat je het ‘s avonds met een eenvoudige handeling naar beneden zakken. Je kunt je salontafeltje of bank eronder gewoon laten staan. De uitklapbare poten geven nog eens extra stevigheid, zodat je niet bang hoeft te zijn dat het bed instort ‘s nachts. Door je kamer slim in te richten, fungeert je boekenkast ‘s nachts als nachtkastje en creëer je enorm veel extra leefruimte voor overdag:

plafondbed

 

Bureaubed

Niet alleen opbergen in het plafond behoort tot de mogelijkheden, het is ook mogelijk om te kiezen voor een bureaubed of een opklapbed. Ook hier wordt weer een slimme combi gemaakt van twee functies in één meubel. Handige mechanismen laten bijvoorbeeld zelfs de spullen op je boekenplank of bureaublad netjes overeind bij het uitklappen.

bureaubed

Voor meer informatie over de mogelijkheden en foto’s van slimme oplossingen kun je verder kijken op één van de volgende sites:

Mooie oplossingen om met beperkte ruimte toch meer te doen en slapen en wonen of werken in één kamer nog makkelijker te combineren.

 

 

 

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *