Deze 6 koffiezetapparaten zijn klein en compact

klein koffiezetapparaatEen koffiezetapparaat is een object wat altijd op je aanrecht staat. In een kleine keuken zoek je dus een compact apparaat. Maar dan wel een die ook nog eens heerlijke koffie zet.

Wij stelden een top 6 van kleine koffiezetters voor je samen:

 

 1. WMF Coup Keukenmini

  WMF coup keukenminiEen mooi compact apparaat voor maximaal 4 koppen koffie. Energiezuinig, maar het apparaat heeft dan ook geen warmhoudplaatje. Het apparaat is net geen 28 cm hoog, 16,4 breed en 22 cm diep.

  De WMF coup zet een goede kop koffie als we de recensies mogen geloven. Ben je er liefhebber van om na 30 minuten nog een kopje in te schenken dan kun je beter uitkijken naar een exemplaar met warmhoudplaatje. Maar voor de koffiesmaak doet dit geen goed, na 15 minuten gaat de smaak achteruit. Wil je koffie iets langer bewaren dan kun je beter een thermoskan gebruiken.

  WMF Coup Keukenmini is te koop  vanaf ca. 79 euro.

 2. WMF Lono Glass

  WMF lono glasDe iets grotere broer van de WMF  is goed voor wel 12 kopjes, maar nog steeds redelijk compact door zijn smalle breedte van maar 16,5 cm. Met zijn 35,3 hoog en 29 diep verder wel aanzienlijk groter, maar als je een groot huishouden hebt is ook het aantal kopjes van belang. Een aanrader dus als je een compact apparaat zoekt wat wel veel kopjes koffie kan zetten in één keer.

  Het apparaat wordt goed beoordeeld door de consumentenbond met een 7,3 (hoogst gewaardeerde krijgt een 7,7), maar sommige gebruikers vinden het schenken uit de kan onprettig.

  WMF Lono Glass is te koop voor ca. 79,99 euro.

 3. Philips HD5407/10 Café Gourmet Koffiezetapparaat

  philipsboilandbrewEen mooi stijlvol en compact koffiezetapparaat voor 10 kopjes. Het werkt volgens het boil and brew systeem, waardoor de koffie lekker warm is en beter van smaak. Met afmetingen van 19,5 cm breed en 22,5 cm hoog neemt het maar weinig ruimte in op het aanrecht.

  Scoort volgens de consumentenbond een 6,5. De meeste klachten hebben betrekking op het wat onpraktische ontwerp van het waterreservoir. Dit bemoeilijkt het inschenken. Maar overall zijn de meeste gebruikers enthousiast.

  Zoek je een niet te hoog apparaat dan is dit je keuze.

  De Philips HD5407/10 Café Gourmet is te koop voor circa 99,99 euro.

 4. Kenwood KMIX CM0030

  Kenwood KMIX Een plaatje om te zien voor de liefhebbers van design en naast zwart ook nog eens verkrijgbaar in een aantal vrolijke kleuren. Niet heel groot met 17 cm breed en 29,5 hoog. Zet maximaal 6 (kleine) kopjes koffie, maar is vooral ideaal voor 1 -3 kopjes. Heb je meer koffie nodig dan zet je gewoon nog een pot, want hij is met 3 minuten klaar. Bovenop kun je kopjes vast een beetje voorverwarmen. Het apparaat is snel en geeft heerlijke koffie.

  De consumentenbond geeft dit apparaat een score van 6,7. Precies een punt lager dan de hoogste. Met name de kleine capaciteit en niet afneembare waterreservoir zijn nadelen. Zwak punt dat door sommige gebruikers wordt genoemd is de brede waterdoorloop waardoor er soms wat lekkage van water kan ontstaan.

  De Kenwood KMIX CM0030 is te koop vanaf circa 79,95 (afhankelijk van de kleur)

 5. DOMO my coffee

  Domo MycoffeeVoor het zetten van maar één kop koffie is dit het ideale kleine apparaat. Slechts 10 cm breed en 30 cm hoog daarvoor is altijd wel een plekje te vinden op je aanrecht. Prima kwaliteit koffie volgens de gebruikers, maar nog niet getest door de consumentenbond.

  Mét een beker waarin je koffie warm blijft en je hem ook eenvoudig mee kunt nemen. Ideaal dus voor mensen die hun koffie graag ‘on the go’ drinken.

  De oranje versie van DOMO my coffee is verkrijgbaar vanaf 37,95 euro.

 6. Philips Senseo Up

  senseoup1Voor de mensen die toch liever kiezen voor Senseo is er de ruimtebesparende variant: de Senseo Up. Deze is vooral smal en neemt daardoor veel minder ruimte in op je aanrecht. De afmetingen: 22,6 hoog, 10,5 breed en 35 cm diep. Mocht je graag een Senseo op je aanrecht plaatsen dan is dit een mooie slanke optie. Duurzaam en gebruiksvriendelijk.

  De Philips Senseo Up is verkrijgbaar in mooie metallic kleuren vanaf circa 76 euro. Nieuwsgierig? Er is zelfs een app om te kijken hoe dit koffiezetapparaat op je aanrecht staat…

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *