Oplossingen kleine wc ruimte

Een toilet wordt niet voor niets vaak ‘het kleinste kamertje’ genoemd. Vaak moet je creatief omgaan met de ruimte om tot mooie oplossingen te komen. Zeker als je een extra toilet wilt bouwen omdat er op de verdieping nog geen wc is. Toch zijn er mooie oplossingen om ook in een kleine ruimte een modern en comfortabel toilet te maken.

 

Ruimtebesparend inbouwreservoir

  • DSC08314Kijk goed naar de ruimte die je hebt, heb je een diepe smalle toiletruimte? Maak dan gebruik van je achterwand om exta WC-rollen en handdoekjes op te bergen. Je kunt er voor kiezen juist geen ruimtebesparend inbouwreservoir te gebruiken, omdat dit de opbergruimte beperkt. Is de ruimte erg smal dan kan een in de breedte verstelbaar inbouwreservoir uitkomst bieden. Bijvoorbeeld de Geberit Duofix wc element up720. Dit inbouwreservoir is maar 8 cm diep en ook nog eens in breedte verstelbaar van 66 -100 centimeter. Wel duurder dan de standaard
  • Is je ruimte breed genoeg, maar niet zo diep? Kies dan voor het goedkopere ruimtebesparende inbouwreservoir zoals de Geberit Duofix wc element H112 met reservoir UP720. Dit model is ook ruimtewinnend met zijn 8 centimeter diepte, maar niet in breedte verstelbaar.
  • Is de ruimte erg klein? Maak dan gebruik van de diagonale lijn. Door te kiezen voor een ruimtebesparend hoekinbouwreservoir (bijvoorbeeld van Wisa), zo hou je extra ruimte over voor je benen en kan de deur dus eerder dicht zonder met je knieën tegen de deur te zitten. Zo behoud je comfort en estetiek. Bovendien kun je in de ‘dode hoeken’ dan makkelijk je WC-rolhouder of toiletborstel plaatsen.
  • Soms kun je als extra toilet in een mannenhuishouden ook een urinoir overwegen, het inbouwreservoir voor een urinoir is vanaf 60 cm breedte in te stellen en door de beperkte diepte eenvoudig in kleine ruimtes toepasbaar.

Tip: Bekijk ook eens het volgende blogartikel voor ideeën en tips voor compacte inbouwreservoirs, toiletpotten en kleine compacte fonteintjes:
http://wiewatwaarhoe.nl/toilet-in-kleine-toiletruimte/

Verkorte toiletpot

  • Kies voor een verkorte toiletpot. Deze zijn vaak net zo confortabel, maar veel minder diep. Het loont de moeite eens goed rond te kijken naar de diverse verkorte modellen. Gemiddeld is een toiletpot 50-52 cm diep, maar een verkorte pot is er tussen de 46 en 49 cem. Er zijn zelfs een paar potten van 45 cm zoals de Royal Plaza Atria, spoelrandloos. Dat kan in een krappe ruimte precies betekenen dat je met je knieën niet tegen de deur zit.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *