Kleine baden voor in je badkamer

kleinebadenIn een kleine badkamer is het vaak puzzelen om toch nog de ruimte te vinden voor een bad. Meestal geven we een bad dan ook als eerste op, zonde!

Of je nu van een bad houdt om in te ontspannen of kleine kinderen hebt die zich er heerlijk in vermaken. Vaak is er wel een oplossing die jouw ideale badkamer compleet maakt. En wat dacht je van een heerlijk luxe vrijstaand bad in je slaapkamer? Daar hoef je echt niet altijd veel ruimte voor op te offeren, omdat je door de hoogte dieper in het water zit.

 Tip : denk ook eens aan een breder bad, zo kun je met geringe lengte veel comfortabeler zitten, het voelt veel minder opgepropt.

Kleine baden

Gewoon klein maar fijn. Ideaal voor gebruik met kleine kinderen of een snel zitbad. Het bad is snel vol en dus zuinig met water.  Ze zijn er te vinden in verschillende formaten vanaf ca. 110 cm. Een iets breder bad (80cm) kan bij een klein bad zorgen voor net dat beetje extra ruimte om je benen comfortabel wijt te kunnen. Let ook op de randen; hoe smaller de rand, hoe meer ruimte voor het badwater. Zo kan een klein bad soms groter aanvoelen dan een langer bad. Een aantal voorbeelden van kleine ligbaden zonder de zitverhoging er in:

 

Op maat laten maken

In een kleine badkamer telt elke centimeter, dus is het zonde om een standaard bad van 120 cm in de ruimte te plaatsen omdat 130 cm net niet past. Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor maatwerk. Bij Bette kun je ook baden op maat laten maken en net die extra centimeters meepakken. Zij hebben overigens ook al kleine baden van 108-130 cm. Verder hebben ze ook noviteiten zoals opstaande randen die een schimmelgevoelige siliconenvoeg overbodig maakt.

Tip : Soms kun je de tegels tot op de rand van het bad laten tegelen waardoor je weliswaar wat van de badrand verliest, maar wel die ene cm wint.

 

Vrijstaande baden

Vrijstaande baden hebben als voordeel dat ze met hoogte de kleinere afmeting (bijvoorbeeld de Zeza Eloise, slechts 130 cm!) kunnen compenseren. Laat je lekker diep wegzakken in het warme water, terwijl je ontspannen tegen de hoge leuning zit. Minder geschikt voor kleine kinderen, maar wel de ideale oplossing om als volwassene comfortabel onder water te zitten in een klein bad. Doordat je goed gesteund zit vaak erg ontspannend. Een paar mooie voorbeelden (klik op de foto voor meer informatie in de winkel waar hij verkrijgbaar is):

 

Taps toelopende baden

Soms zit een recht bad net in de weg bij de inloop of de deur. Denk dan eens aan schuine  of afgeronde baden, deze lopen taps toe zodat je comfortabele ruimte bij je rug en schouders hebt, maar bij je voeten wat smaller uitkomt en meer ruimte overhoudt. Hier zijn talloze varianten van te vinden die je net de ruimte geven waar je het nodig hebt. Vaak vind je deze afgeschuinde baden onder de categorie hoekbaden:

 

Hoekbaden

Heb je nog een mooie hoek over? Of weinig breedte maar wel genoeg ruimte? Denk dan eens aan een hoekbad:

 

Kleine whirlpool bubbelbaden

Ook in een kleine badkamer is luxe mogelijk. Op zoek naar bubbels in bad? Laat je dan niet weerhouden, want met de volgende baden kun je ook in een kleine ruimte een bubbelbad realiseren:

 

Douchen in bad

instapbadLijkt het je onprettig om te douchen in een bad vanwege de instap? Kijk dan eens naar een instapbad. Hiermee kun je door een deur instappen en toch badderen.

Het merk Novellini heeft diverse instapbaden, vanaf 170 cm. Uiteraard ook te krijgen met bijpassende douchewand.

 

Opblaasbaar bad

Opblaasbaar badEcht geen ruimte voor een bad? Of maak je er maar heel zelden gebruik van? Dan kun je altijd nog een opblaasbad overwegen zoals de Tubble Royale (156 cm). Dit toch best royale bad blaast zich in slechts één minuut op en past vanwege de flexibele vorm en het sterke materiaal ook in een kleine ruimte, ben je hem zat dan ruim je hem weer op. Ook leuk: je kunt hem zelfs buiten gebruiken!

 

Kortom ook voor de kleine badkamer zijn er mogelijkheden om een bad te realiseren, want ook een klein bad kan fijn zijn!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *